Welcome to ASBIS

 

 

ASBIS Trade Centre

Bedrijfsprofiel

ASBIS Groep, opgericht in 1995, is gebaseerd op Cyprus en is gespecialiseerd in de distributie van IT-componenten, blokken en randapparatuur met 31 depots in 19 landen. Haar activiteiten worden uitgebreid tot Centraal-Oost-Europa, de Baltische staten, de voormalige Sovjet-Unie, het Midden Oosten en Noord-Afrika.

De Groep heeft een gecentraliseerd systeem voor de aankoop van zeggenschap van het Cypriotische hoofdkwartier, het kopen van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van computer componenten, blokken en randapparatuur, zoals Intel, Seagate, Hitachi en Samsung. Het bureau heeft ook betrekking op Cyprus en ondersteunt een netwerk van binnenland. Er zijn vier kapitein distributie centra gelegen in de Tsjechische Republiek, Nederland, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), die producten leveren voor zowel in-land en rechtstreeks aan de klanten.

De omzet van de onderneming is elk jaar toegenomen sinds haar oprichting met een CAGR voor de periode 1998-2005 van 30,2 procent. De omzet voor het jaar eindigend op 31 december 2005 bedroeg US $ 930 miljoen met een winst voor belastingen van € 9,3 miljoen. Ongeveer 60 procent van de transacties en meer dan 50 procent van de inkomsten van de Groep voor het jaar eindigend op 31 december 2005 werden verhandeld of gegenereerd online.

De groep combineert de internationale ervaring op het gebied van corporate management en de lokale deskundigheid van haar kantoren in elk afzonderlijk land waar zij actief is. Een grondige kennis van Oost-Europa en haar talloze culturen, talen en belastingen regels behouden de groep om een premier positie in deze regio en heeft ook in staat gesteld om binnen te dringen in de opkomende markten van EMEA snel en kosten-effectief.

Het gevolg is dat de groep is nu een van de grootste distributeurs van IT-componenten in Oost-Europa en de enige onderneming in staat om uit te delen aan de overgrote meerderheid van de landen in Oost-Europa. De Groep is een top 3-distributeur in EMEA voor onderdelen, zoals HDD's en CPU's. De omvang van de transacties betekent dat de groep in staat is om op grote waarde aan haar klanten.

De Groep’s verschil in factoren:

  • de breedste productaanbod in de server, desktop pc en mobiele PC segmenten in de markten waarin de Groep opereert;
  • 24 / 7 online markt plaats, samen met een aantal van de snelste responstijden tussen de bestelling en de aflevering, waardoor de Groep de voordelen van de nieuwe prijzen aan de klanten snel levert;
  • een gecentraliseerd systeem op te zetten voor de aankoop van de Groep met een grotere koopkracht, en directe contracten met de wereldwijd toonaangevende fabrikanten.

In 2002 begon de Groep haar eigen online business-to-business marktplaats met behulp van het IT4profit.com platform. Binnen dit platform, heeft de Groep ook zijn eigen end-to-end online supply chain management systeem om effectief zijn meerdere marktplaats rechtsgebieden te beheren en het mogelijk te maken voor de automatisering en een grotere transparantie van haar activiteiten.

De Groep is ook ontwikkeld en verkoopt producten van twee van haar eigen merken: Prestigio en Canyon. Prestigio en Canyon zijn goed voor 3,2 procent en 2,6 procent van de omzet van de Groep in 2005, respectievelijk. Bovendien biedt de Groep White Label-producten aan de grootste afnemers, waardoor de waarde verder gaat van haar product portfolio's.

 

 Voor meer informatie over ASBIS en klantmogelijkheden neem dan contact met ons op read more direct   

 For additional financial information please visit Investor Relations read more section of this website